Navigation

El teu Parlament

Neix El teu Parlament, la teva eina per saber-ho tot sobre el Parlament de Catalunya.
ETP pretén esdevenir una Organització de Monitoreig Parlamentari d’àmbit català. Aquest tipus d’organització es caracteritza  per:

 

web_1.1OPERAR AMB TOTAL INDEPENDÈNCIA
de partits polítics, fundacions de partits i de la pròpia institució que controla. Les OMPs són organitzacions independents, transversals i sense ànim de lucre.

 

web_2.1

PROMOCIONAR LA CULTURA DE LA TRANSPARÈNCIA,
fent èmfasi en la propietat pública de la informació parlamentària, promovent l’educació cívica i proporcionant informació completa i independent.

 

web_3.1TRANSPARENTAR LA INFORMACIÓ PARLAMENTÀRIA,
proporcionant informació sobre les funcions de les cambres legislatives, així com dels seus membres polítics i administratius. També pretén garantir el control de l’agenda per part de la ciutadania, oferint eines per poder-la custodiar. Altres funcions destacades són la publicació dels registres de les comissions legislatives, la gravació dels vots parlamentaris, la divulgació d’informació sobre possibles conflictes d’interessos i conductes ètiques, i proporcionar accés als arxius històrics.

 

web_4.1

FACILITAR L’ACCÉS A LA INFORMACIÓ PARLAMENTÀRIA,
des de múltiples canals, a tot el territori, utilitzant un llenguatge senzill i garantint el lliure accés tant de la ciutadania com dels mitjans de comunicació.

 

web_5.1CREAR UN ACCÉS ELECTRÒNIC I D’ANÀLISI DE LA INFORMACIÓ PARLAMENTÀRIA
basat en la garantia de privacitat, que faciliti la descarrega d’informació per a la seva reutilització i habilitar l’ús de serveis d’alerta.

 

L’aplicació d’ETP

Volem que el primer pas d’ETP sigui la creació d’una aplicació mòbil que es dedicarà plenament al control exhaustiu de tota activitat parlamentària del Parlament de Catalunya. Amb l’aplicació de El teu Parlament podràs:

– Seguir i rebre notificacions d’allò que respongui al teu interès polític. Gràcies a l’aplicació podràs subscriure’t a diputats/des, grups parlamentaris, comissions o activitats legislatives determinades.

– Visualitzar un calendari amb tota l’activitat parlamentària i subscriure’t a d’altres calendaris online.

– Contactar amb els/les diputats/des i els grups parlamentaris des de les seves fitxes personals.

– Descarregar al teu dispositiu mòbil documents oficials del Parlament de Catalunya, com també accedir a sumaris elaborats pel nostre equip.

– Veure els resultats de totes les votacions de les sessions plenàries, amb tots els detalls dels vots individuals com i dels de grups parlamentaris.

– Seguir les compareixences parlamentàries del Govern de la Generalitat mitjançant preguntes als Consellers/es i al President de la Generalitat.

 

_DSC0373

 

Un usuari, una aplicació

No hi haurà cap aplicació igual: cada usuari se la podrà fer a mida segons el seu interès polític. Tot i així, podràs accedir a tot el contingut en qualsevol moment; les subscripcions només seran per filtrar els avisos que rebràs al teu dispositiu, via push.
En cap cas hauràs de registrar-te, indicar el teu mail o facilitar la teva localització. Valorem la privacitat i garantim l’anonimat de totes i tots els nostres usuaris.

L’Observatori Parlamentari: l’anàlisi del Parlament

En tant que Organització de Monitoratge Parlamentari, El teu Parlament també duu a terme funcions d’elaboració de coneixement en relació a la institució parlamentària catalana. L’Observatori, doncs, té el doble objectiu de generar coneixement sobre el Parlament de Catalunya i les seves atribucions, composició i activitat, i de fer-ho de forma rigorosa i amb base científica. Aquesta web compta amb un apartat específic per a l’Observatori Parlamentari, en el qual s’hi aniran abocant els estudis realitzats i recursos d’interès en l’àmbit del monitoratge i l’avaluació parlamentàries.

Tot la informació sobre l’Observatori la trobareu aquí: [enllaç a nova pestanya]

Pots descarregar la versió Beta de l’app amb els següents enllaços:

Versió IOS

Versió Android